Mini Gogoși de post – Sunt absolut delicioase atât calde cât și reci!

1520

Învață cum să prepari cele mai pufoase gogoși, dar fără să folosești lapte, unt sau ouă.

Gogoșile de post sunt extrem de gustoase și aromate.

Ingrediente:
– 500 g făină,
– 150 ml apă minerală,
– 100 ml suc fanta,
– 70 g zahăr,
– 1 linguriță ulei,

– 2 g drojdie uscată,
– coaja de lămâie,
– zahăr vanilat,
– sare,
– 150 g zahăr pudră.

Mod de preparare:
1. Într-un bol punem drojdia ce o dizolvăm în 3 linguri de apă călduță și o lingură de zahăr. Se amestecă și se lasă la crescut.

2. În alt vas turnăm făina. Adăugăm zahărul vanilat, sarea, coaja de lămâie, 1 linguriță de ulei, zahărul, apa minerală și sucul. Punem și maiaua obținută.

3. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos.

5. Se lasă la crescut 20 de minute.

6. Cu ajutorul unei linguri, formăm gogoșelele.

7. Le prăjim in baie de ulei încins, la foc mic, până se rumenesc frumos.

8. La final, le decorăm cu zahăr pudră.

Să le savurați cu plăcere! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.