Cum fac eu aluatul de clatite

1106
Ingrediente
  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 l lapte
  • sare

Mod de preparare aluat de clatite

Separa albusurile de galbenusuri.

Amesteca intr-un bol galbenusurile cu faina, uleiul, sarea (putina) si amesteca cu un tel para, adaugand putin cate putin laptele, avand grija sa nu faca cocoloase.

La final bate albusurile spuma si adauga-le in aluatul de clatite amestecand usor.

Lasa bolul la „odihna” timp de 30 minute.

Pregateste o tigaie buna (eu folosesc Tefal) unge-o cu pensula cu ulei (eu ung doar la prima clatita), incinge-o bine si pune cate un polonic din compozitie. Inclina tigaia pentru a intinde compozitia pe tot fundul.

Tine pe foc, la foc mediu spre iute, si cand vezi c-a prins usor-usor culoare pe margine, invarte c-o spatula subtire.

Procedeaza la fel cu toata compozitia.

Le umpli cu ce vrei tu, de la ciocolata la umpluturi sarate.

Copiilor le-am facut cu ciocolata si banana.

Cum imi plac mie?

Pun compozitia in tigaie, prajesc clatita pe-o parte, o invart, si pun peste ea felii subtiri de cascaval/emmentaler. Dau focul la mic, las putin si cu spatula indoi clatita in doua, asa incat branza sa fie acoperita complet. O las putin pe-o parte, invart si pe cealalta, presand usor, usor cu spatula. Cand branza e topita si clatita prajita bine, o scot pe farfurie si-o tai in doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.