Penne cu usturoi si parmezan

1954

Ingrediente Penne cu usturoi si parmezan
4 portii

400 ml supa de legume sau de pui
250 ml lapte
280 g paste mini penne cu ou/ scoici/ fundite
2 catei usturoi
2 linguri unt
100-150 g parmezan ras – eu am pus 150 g
200 ml smantana de gatit
sare dupa gust

Mod de preparare Penne cu usturoi si parmezan

Infierbanta supa si laptele.

Pregateste o cratita non-aderenta.

Pune untul si lasa-l la topit.

Adauga usturoiul dat pe razatoarea mica si lasa-l in unt timp de 1-2 minute, amestecand. Nu-l rumeni! Trebuie doar sa isi lase bine gustul in unt.

Toarna supa, laptele, pune putina sare si apoi pastele.

Da focul la mic spre mediu si lasa la fiert pentru 12-16 minute. Intre timp amesteca cand si cand.

Pastele trebuie sa fie moi, sosul scazut si ingrosat.

Daca pastele nu sunt suficient de fierte si sosul deja e scazut (poate ai lasat focul prea mare) poti turna fara probleme inca putin lapte sau supa si sa mai fierbi cat e necesar.
Adaugi smantana, parmezanul ras si omogenizezi amestecand usor. Gusti sa vezi daca mai este necesar sa mai pui sare si fierbi, amestecand usor, un singur minut.

Opresti focul, presari putin piper sau nucsoara (daca iti place aroma), lasi inca 2-3 minute, apoi servesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.