De ce bunicii noștrii nu aveau alergii alimentare?

369

V-ati intrebat vreodata de ce bunicii nostri nu a suferit de alergii alimentare, sau cel putin nu a fost la fel de des intalnit ca in zilele noastre?

Exista un numar tot mai mare de persoane care sufera de acest tip de alergii, iar aceasta epidemie moderna complica in mod semnificativ viata, si in acelasi timp, tratamentul poate fi destul de costisitor.

” La fiecare 3 minute, o reactie de alergie la alimente trimite pe cineva la urgenta ” conform FoodAllergy.
Un studiu publicat in 2013 de la Centers for Disease Control and Prevention sugereaza ca numarul de copii care sufera de aceste alergii a crescut cu 50%, intre anii 1997 si 2011.

Mai mult decat atat, potrivit dr. Mercola, alergiile la lapte sunt numarul unu de alergii la alimente in America, iar el crede ca a inceput totul in anii 1990, ca urmare a utilizarii de hormoni de crestere incorporati in lapte si supradoza de antibiotice in agricultura.

Aceste alimente contribuie la alergii, deoarece acestea sunt bogate in diverse arome, conservanti, coloranti alimentari si aditivi. Cu toate acestea, acest lucru nu este totul. O alta amenintare serioasa este ascuns in magazinele de produse alimentare.

Si anume, noi proteine alimentare au fost introduse in produsele alimentare in mijlocul anilor ‘90, iar oamenii nu sunt inca constienti de ea.

O’Brien sugereaza ca scopul a fost de a maximiza profitabilitatea pentru industria alimentara, dar nu au existat studii umane efectuate cu scopul de a examina daca acestea sunt sigure pentru consumul uman si animal.

Aceasta modificare a fost implementata pentru a produce mai multe alimente, inclusiv laptele, care este principalul alergen alimentar din Statele Unite in zilele noastre.

Si anume, in 1994, industria produselor lactate, cu scopul de a stimula productia de lapte, au inceput sa foloseasca un hormon de crestere, rBGH (hormon de crestere bovin recombinant) pe vaci.

Acest lucru a condus la cresterea ratelor de boala in efectivele de animale tratate. Apoi, pentru a contracara efectele secundare, fabricile de produse lactate, de asemenea, au inceput sa foloseasca mai multe antibiotice, care sunt una dintre cele mai importante motive pentru cresterea rezistentei la antibiotice la om.

Prin urmare, exista o mare diferenta intre stilul nostru de viata “modern” si viata de inainte.

Bunicii nostri nu au suferit de alergii alimentare, astfel cum au consumat alimente neprocesate, organice, fara conservanti. Produsele lor au venit din piete si ferme sau din productia proprie. Astfel, copiii consumau laptele matern sanatos.

Mai mult, ei nu au consumat alimente care au dus la obezitate sau de balonare, iar hrana lor nu a continut substante chimice, stabilizatori, aditivi, conservanti, aromatizanti, OMG sau coloranti alimentari. In zilele noastre, aceste ingrediente sunt dominante in alimentele pe care le mancam.

Oamenii care consumau animale, care nu au fost tratate cu substante chimice, iar vechea supa de pui de a fost un remediu pentru diverse boli.

Oamenii nu au folosit computere, telefoane mobile sau sisteme de jocuri pe parcursul vietii, iar copiii se jucau afara, in natura, au urcat pe copaci, au alergat in camp si mergeau pe biciclete, nu motociclete sau masini!

Mai mult decat atat, bunicii nostri aproape niciodata nu au vizitat medicul lor si au asteptat sa incerce si sa trateze simptomele in mod natural la inceput. Supe, ceai, ciorbe si amestecuri pe baza de plante era tratamentul pentru problemele lor de sanatate complet eficiente! De fapt, ei au folosit hrana lor in loc de medicamente.

Pentru a rezuma, stilul nostru de viata complet influenteaza sanatatea noastra. Fiecare celula din organism are nevoie de nutritie adecvata pentru a functiona bine si, prin urmare, sa mentina un sistem imunitar puternic si starea generala de sanatate stabila.

Aparent, aceste alergii alimentare obisnuite sunt un produs secundar imprevizibil de diversi factori de mediu, dintre care majoritatea au fost in urma cu cateva decenii.

Prin urmare, ar trebui sa fim constienti de amenintarea de zi cu zi, si sa luptam pentru eliminarea substantelor chimice si a toxinelor din alimente, cu scopul de a proteja sanatatea noastra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.