Dulceață neobișnuită din petale de trandafiri. Secretul preparării unei dulceți frumoase și gustoase!

213

Ați gustat vreodată dulceață preparată din petale de trandafiri?

Aceasta nu este numai foarte frumoasă, ci și incredibil de gustoasă.

Prepararea ei nu necesită eforturi deosebite, mai ales dacă în curtea dumneavoastră cresc multe tufe de trandafiri.

INGREDIENTE:

  • -500 g de petale de trandafiri (fără pistiluri și stamine);
  • -1 kg de zahăr;
  • -500 ml de apă;
  • -o linguriță de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Adunați 500 g de petale de trandafiri, separându-le de frunze, stamine și pistiluri. Spălați-le foarte bine.

2.Puneți petalele de trandafiri în straturi într-un bol adânc, presărându-le cu 1/3 din cantitatea totală de zahăr, combinat cu sarea de lămâie. Lăsați-le să interacționeze cu zahărul și sarea de lămâie pe parcursul a 3-4 ore.

3.Puneți zahărul rămas și apa într-o cratiță și pe foc moderat. Când siropul obținut din ele va începe să clocotească, adăugați petalele de trandafiri combinate cu zahăr și sare de lămâie.

4.Fierbeți dulceața timp de 10 minute din momentul clocotirii, pe foc moderat. Apoi luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească pe parcursul a 6 ore.

5.După aceasta puneți dulceața pe foc încă o dată și fierbeți-o timp de 5 minute din momentul clocotirii. Luați-o de pe foc.

6.Dulceața frumoasă și gustoasă este gata! Conservați-o ca și pe celelalte dulcețuri.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.