Gem de căpșuni- Fructele rămân întregi după fierbere

414

1 kg de capsuni proaspete

1 kg zahar granulat

zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare:

Spalam capsunile si indepartam frunzele.

Se toarna jumatate din zahar intr-un castron mare, se acopera capsunile cu zahar si se acopera cu cealalta jumatate din zahar.

Lasati capsunile sa stea 1 ora si apoi amestecati usor cu o lingura de lemn.

Puneti pe aragaz si incalziti si amestecati pana se dizolva tot zaharul.

Amestecati usor de jos in sus pentru a nu zdrobi fructele.

In aproximativ 5 minute, veti face un sirop din zahar si suc , deci acesta este momentul potrivit pentru a scoate capsunile de pe foc.

Spuma care se formeaza in timpul gatitului nu trebuie indepartata.

Pregatiti borcane sterilizate, lasati siropul sa fiarba inca o data si gatiti inca 5 minute la foc mic.

Inainte de a incepe sa umplem gemul in cupe, adaugam zeama de lamaie dupa gust.

Acum putem umple borcanele pregatite.

Inchideti-le cu capace si intoarceti-le cu susul in jos.

Totul este gata. Le puteti pune in camara si va puteti bucura de gustul lor delicios la iarna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.