Prăjitură cu morcov și mere, de post – o rețetă simplă și delicioasă!

972

Prăjitura cu morcov și mere este o rețetă simplă, care însă va fi pe placul tuturor. Este foarte ușor de făcut și nu-ți trebuie ingrediente „complicate”.

Prăjitura este un adevărat deliciu și poate fi consumată cu încredere și atunci când țineți post. Iată cum se prepară!

Ingrediente:
– 1 cană morcov ras,
– 1 cană măr ras,
– 1 cană zahăr (aprox 250 gr),
– 1 cană ulei,
– 100 g stafide,
– 3 căni făină cernută (aprox 800-900 gr),
– zeama și coaja de la o portocală,
– 1-2 lingurițe scorțișoară,
– 1 plic praf de copt,
– esența de rom.

Mod de preparare :

1. Într-un castron mare, se amestecă uleiul cu zahărul, apoi se adaugă morcovul, mărul, scorțișoara, sucul de portocală și coaja rasă a acesteia.

2. Separat, se cerne făina și se amestecă cu praful de copt, după care se toarnă peste compoziție.

3. La sfârșit, după ce făina s-a încorporat, se adaugă stafidele și esența de rom. Compoziția trebuie omogenizată foarte bine.

4. Se ia o tavă potrivită, se unge cu ulei și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția cu grijă și se dă la copt.

5. Cuptorul trebuie încins inițial, prăjitura cu morcov și mere trebuie coaptă la o temperatură potrivită, astfel încât să nu se ardă. Timpul de coacere este între 45 și 60 de minute.

6. Pentru a vedea dacă e coaptă, se testează cu o scobitoare, exact cum procedăm la chec.

7. Înainte de a fi servită, prăjitura trebuie să se răcească foarte bine și apoi să o porționați. După preferință, o puteți pudra cu zahăr.

Peste această prăjitură senzațională puteți turna o glazură de ciocolată și veți obține un desert foarte rafinat pentru momentele în care aveți musafiri.

Este un desert versatil, care poate fi transformat chiar și în tort, cu o cremă de branză aerată și aromată cu vanilie. Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.