Niciodata nu dai gres cu gogosile- Cu cat sunt mai pufoase si aromate, cu atat se mananca mai repede

588

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml apa calda
  • 11 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar granulat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura unt
  • 1 ou
  • 4 cani de faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Turnati apa calda intr-un bol, turnati drojdia, zaharul si amestecati bine.

Acoperiti cu o carpa de bumbac.

Lasati sa stea 10 minute pentru a activa drojdia.

Adaugati un pahar de lapte la drojdia spuma .

Apoi adaugati un ou si amestecati bine.

In acest moment, adaugati treptat faina – mai intai adaugati 4 cani in portii.

Daca este necesar, adaugati mai multa faina.

Se amesteca, apoi se face un aluat neted cu mana, se acopera cu folie alimentara.

Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul (aproximativ 45 de minute).

Pe masa tapata cu faina formam 2 parti mai grosiere din aluat si le taiem aproximativ in aceleasi bucati, pe care apoi le rulam.

Apoi facem o gaura in mijlocul fiecarui con cu degetul .

Invartirea in jurul degetelor va face gaura si mai mare.

Se toarna o cantitate mai mare de ulei in tigaie, se incalzeste.

Prajim gogosile pe ambele parti pana devin aurii.

SFAT: Pentru a preveni inmuierea uleiului in gogosi, puneti o bucata de unt in el.

Va dorim pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.