O modalitate ușoară de a îndepărta funinginea din cuptor

267

Curățarea cuptorului se face în mod regulat pentru a ne face confortabil atunci când coacem și gătim.

Ne confruntăm întotdeauna cu o problemă în fiecare zi după gătit – cum să curățăm cuptorul?

Uneori, această sarcină nu este ușoară, mai ales dacă trebuie să te ocupi de grăsimea acumulată și de solzi.

În loc să folosiți preparate artificiale puternice, care sunt dăunătoare atât pentru inhalare, cât și pentru pielea noastră, încercați următoarele alternative.

Amesteca apa (1/4 cana de ceai), sare (1/4 cana ceai) si bicarbonat de sodiu (3/4 cana ceai) pentru a face o pasta groasa.

Ștergeți cuptorul cu o cârpă umedă și întindeți pasta pe toată suprafața sa. Lăsați-l să acționeze peste noapte și spălați-l imediat dimineața.

Această metodă este cea mai eficientă dacă cuptorul nu este prea murdar, așa că faceți-o în mod regulat.

Veți curăța placa maro de pe fereastra cuptorului diluând bicarbonatul de sodiu în apă caldă. Aplicați soluția pe loc și lăsați timp de 15 minute. Apoi vei șterge murdăria mult mai ușor.

Puteți folosi și oțet obișnuit. Aplicați o cantitate mică de lichid pe suprafața răcită a cuptorului și întindeți-o cu o cârpă umedă pe toată zona.

Lasă-l să acționeze pentru o vreme. Dacă murdăria este mică, o vei putea șterge ușor, dar dacă este mare, vei avea nevoie și de o perie.

Amestecați oțetul cu bicarbonatul de sodiu. Acest lucru vă va ajuta să eliminați chiar și cele mai vechi straturi de pe pereții cuptorului.

La final, clătiți cu apă caldă și săpun și va străluci din nou ca nou.

Diluați puțin săpun sau detergent de vase în apă caldă. Se toarnă într-un bol și se bagă la cuptor, umezindu-l și pereții lui cu el. Apoi dați cuptorul la 120 de grade timp de 30 de minute, timp în care nu trebuie să îl deschideți.

Apoi deschideți și așteptați să se răcească puțin. Cu o cârpă umedă vei elimina grăsimea fără dificultate.

Într-un bol se toarnă 1 litru de apă și se adaugă o cană de ceai cu oțet. Se baga la cuptor si se lasa la 150 de grade pentru 30 de minute.

Apoi stingeți-l și cât este cald și umed, ștergeți-i pereții.Dacă se dovedește a fi destul de dificil, repetați procedura cu mai mult oțet.

Diluați praful de copt sau un amestec de suc de lămâie și bicarbonat de sodiu în apă. Pulverizați o cantitate mare din cuptor cu această soluție și așteptați puțin.

Apoi acumulările vor fi rupte în bucăți, pe care le veți îndepărta cu ușurință cu o cârpă umedă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.