Prăjitură cremoasă în straturi, cu blat făcut din cacao și miere, și umplută cu cremă de vanilie

186

Prăjitură cremoasă în straturi, cu blat făcut din cacao și miere, și umplută cu cremă de vanilie – este fină și delicioasă!

Această prăjitură este foarte cremoasă. Poate fi o alegere perfectă pentru orice ocazie, pentru că se pregătește ușor și este delicioasă!

Ingrediente pentru foi:

2 linguri cacao
3 linguri miere
1 linguriță bicarbonat de sodiu
50 g unt
1 ou
150 g zahăr
2 linguri lapte
400 g făină

Ingrediente pentru cremă:

150 g zahăr
500 ml lapte
3 linguri cu vârf făină
1 lingură amidon
150 g unt
1 plic zahăr vanilat
3 gălbenușuri

Ingrediente pentru glazură:

100 g ciocolată
1-2 linguri ulei

MOD DE PREPARARE:

Crema: Punem într-un vas ingredientele pentru cremă, în afară de unt. Amestecăm până devine netedă, apoi fierbem crema la foc mic, amestecând continuu. Când se îngroașă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.

Foile:

într-un vas mai mare punem ingredientele pentru foi, în afară de făină și cacao, apoi amestecând continuu, fierbem 10 – 15 minute. Luăm de pe foc și adăugăm cacaua și făina cernută, după care amestecăm bine totul.

În primă fază aluatul va fi foarte moale, dar lăsându-l  20 – 30 de minute să se răcească, se va întări. Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl împărțim în 5 părți egale.

Din fiecare parte vom întinde câte o foaie de dimensiunea 20 x 25 cm.

Coacem fiecare foaie separat pe fundul unei tăvi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 5 minute. Nu lăsați foile mai mult la cuptor, pentru că se ard foarte repede. Timpul de coacere depinde și de cuptorul folosit.

Frecăm untul într-un castron, apoi îl adăugăm la crema fiartă.

Glazura:

Rupem ciocolata în bucăți mici și o topim la abur, apoi adăugăm uleiul și amestecăm bine.

Întindem pe foi crema fiartă, iar pe deasupra punem glazura de ciocolată. Punem prăjitura la frigider pentru o noapte, iar a doua zi o putem servi. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.