Reţetă veche cu HREAN pentru reglarea HIPERTENSIUNII

1534

Hipertensiunea arterială este cea mai frecventă boală cardiovasculară. Creşterea tensiunii arteriale este periculoasă, deoarece afectează structura şi proprietăţile vaselor de sânge din întregul organism.

Cele mai importante organe afectate sunt creierul, inima şi rinichii.

Creşterea tensiunii arteriale peste valorile normale poate produce simptome precum:

Durere de cap (cefalee)

Tulburări de vedere (fosfene: steluţe verzi)

Tulburări de auz (acufene: ţiuituri în urechi)

Ameţeli

Din fericire, natura ne pune la dispoziţie numeroase remedii de reglare şi prevenire a hipertensiunii.

Reţetă cu hrean pentru reglarea hipertensiunii

Hreanul este un remediu frecvent folosit în medicina populară. Iată o metodă foarte veche cu hrean, pentru reglarea hipertensiunii:

– Se iau câteva rădăcini de hrean, se spală bine cu periuţa şi se lasă în apă rece timp de 36 de ore.

– Rădăcinile de hrean se dau apoi prin răzătoarea fină sau se toacă. În masa obţinută se adaugă atâta apă fiartă cât să fie la acelaşi nivel cu terciul. Se amestecă energic şi se stoarce bine.

– Sucul obţinut se combină cu suc de morcov roşu şi miere de albine. Preparatul se păstrează la rece, în frigider, într-un borcan care se închide ermetic.

-Se consumă câte 2 linguriţe, cu o oră înainte de masă sau cu 2-3 ore după masă, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Pentru prevenirea hipertensiunii, se reduce la minimum consumul de sare, se corectează obezitatea şi se interzice fumatul. Se recomandă antrenament fizic regulat.

De ce funcţionează

Anumite substanţe pe care hreanul le conţine au efecte benefice asupra circulaţiei sângelui în zonele periferice. Prin urmare, consumul de hrean normalizează tensiunea arterială şi previne riscul formării de cheagurilor de sânge. Mai mult decât atât, substanţele sulfurate din hrean îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge cerebrale şi coronariene, reducând astfel riscul apariţiei unui infarct sau accident vascular cerebral.

Precauţii şi contraindicaţii la cura cu hrean

Hreanul nu este recomandat persoanelor care suferă de ulcer gastric sau de afecţiuni tiroidiene, deoarece efectele sale caustice pot irita tractul digestiv. Este contraindicat în caz de hemoroizi, hemoptizie şi stări congestive.

Hreanul se administrează cu prudenţă persoanelor cu colon iritabil sau care suferă de colită de fermentaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.