Beneficiile Uimitoare ale Consumului de Apă Caldă cu Lămâie

525

Surse generoase de vitamina C, lămâile s-au dovedit de un real ajutor în întărirea sistemului imunitar, fructele cu gust acrișor servind și ca remediu pentru îngrijirea pielii. Unul dintre cele cele mai mari și apreciate beneficii ale lămâilor rămâne, însă, în accelerarea procesului de ardere a grăsimilor.

Pentru a începe ziua cu o porție de sănătate, specialiștii recomandă o cană cu apă călduță, cu miere și lămâie.

Beneficiile consumului de apă caldă cu lămâie

Ajută digestia

Consumată cu 30 de minute înaintea mesei, apa caldă cu lămâie crește nivelul acidității gastrice, îmbunătățind, astfel, procesul de digestie al alimentelor care urmează să fie consumate. Prin urmare, lămâia poate fi servită înaintea meselor de dimineața și la prânz, aici făcând excepție persoanele care, în urma consumului de fructe (lămâi) pot suferi arsuri digestive.

Consumată cu miere, apa călduță cu lămâie acționează asupra colonului, hidratându-l. Mai mult, antioxidanții din băutură elimină toxinele din corp, mierea stimulând activitatea bilei și ajutând, în același timp, la dezvoltarea bacteriilor bune din intestine.

Ajută la pierderea în greutate

Bogate în pectină (fibră), lămâile reduc apetitul și alungă poftele. Pe lângă curățirea stomacului, apa caldă, mierea și lămâia crează un mediu alcalin în stomac, fapt care conduce la un proces al slăbirii mai rapid.

Un pahar cu apă și suc de lămâie are doar 25 de calorii, însă consumul acestuia vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate: aport crescut de potasiu, calciu, vitamina A, C, fier și fibre pectinice, care, pe lângă absorbţia nutrienților, joacă un rol important în prevenirea constipației, conferind sațietate pe o perioadă îndelungată de timp.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Bogate în vitamina C și potasiu, lămâile protejează organismul împotriva răcelilor, stimulând creierul și funcțiile cerebrale, odată cu reglarea tensiunii arteriale. Consumată cu miere, apa caldă cu lămâie își intensifică acțiunea. Prin proprietățile sale antibacteriene, mierea îmbunătăţeşte imunitatea și starea generală de sănătate, eliminând bacteriile.

Îmbunătățește sănătatea gurii

O băutură preparată din apă caldă cu miere și lămâie ajută la îndepărtarea respirației neplăcute într-un timp record. În timp ce lămâia va curăța cavitatea bucală, vă activează glandele salivare, distrugând bacteriile.

Curăță sistemul limfatic

Consumul apei calde cu lămâie previne deshidratarea și încurajează secreția de adrenalină, fapt care ajută la prevenirea stresului și acumularea toxinelor în organism.

Cum preparați apă caldă cu miere și lămâie

Într-o cană de apă fiartă, lăsată la răcit, suficient cât să fie caldă, astfel încât să poată dizolva mierea, adăugați zeama de la o jumătate de lămâie. După ce ați adăugat și o linguriță de miere, încercați să consumați tot conținutul cănii odată, imediat după trezire, pentru o bună hidratare a organismului.

Bine de știut!

Cu toate că apa caldă cu lămâie prezintă numeroase beneficii pentru sănătate și vă ajută să slăbiți într-un mod rapid, este important ca acesta băutură să nu înlocuiască nici o masă. Încercați să adoptați o alimentaţie cât mai sănătoasă, pe parcursul întregii zile, pe lângă sport sau mișcare timp de 30 de minute zilnic.

În situația în care va gândiţi să dați startul unei diete mai complexe, apelați la sfaturile unui nutriționist, care vă va călăuzi pașii către un regim potrivit și care vă poate recomanda cum să folosiți apa caldă cu lămâie în avantajul dumneavoastră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.