Rozmarinul ajuta bolilor de ficat, inima, scapa de oboseala , nervi, stres, anxietate, stari usor depresive – Vezi cum trebuie sa il pregatesti

6738

Stiati ca, apa cu ROZMARIN macerat la rece 8 ore, combinata apoi cu o infuzie calda din planta (chiar in amestec cu MAGHIRAN), in cantitati egale, ajuta la obtinerea unei bauturi exceptionale, usor euforizanta, care diminueaza starile emotionale specifice persoanelor meteosensibile, creste tonusul psihic, mai ales cand afara este umezeala, lumina gri si frig?

Daca vreti sa scapati de oboseala , nervi, stres, anxietate, stari usor depresive puteti folosi combinatia celor doua plante fie ca macerate la rece, infuzii cu putina miere, pentru baie la picioare sau generala calda, diverse unguiente si uleiuri pentru frectie si masaj.

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis), planta mediteraneană apreciată drept un condiment savuros dar şi pentru multiplele beneficii aduse sănătăţii, are o listă lungă de întrebuinţări.

Rozmarinul ajută la vindecarea rănilor (extractele din frunze), fiind considerat un foarte bun antiseptic şi antifungic. Planta stimulează digestia, îmbunătăţeşte memoria şi are efecte benefice chiar şi la pacienţii care suferă de cancer.

Stabilizează tensiunea

Rozmarinul ajută şi la bună funcţionare a inimii în caz de hipotensiune arterială (valori scăzute ale tensiunii), stimulând puterea acesteia de pompare a sângelui. „Pulberea de rozmarin, obţinută prin măcinarea frunzelor şi florilor uscate, este utilă contra hipotensiunii arteriale şi pentru stabilizarea tensiunii arteriale.

Se face o cură de 14 zile în care se ia câte o linguriţă de trei ori pe zi, inaite de masă”, precizează specialistul Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro, care recomandă consultarea unui medic înainte de administrarea preparatelor din această plantă.

Folosit sub formă de tinctură, rozmarinul acţionează şi ca un excelent tonic general. “Tinctura de rozmarin se prepară din 10-15 linguri de rozmarin, un pahar de alcool rafinat şi un pahar de apă. Componentele se amestecă bine, se lasă la macerat 10 zile apoi se strecoară şi se depozitează în sticluţe închise la culoare în locuri răcoroase şi întunecate. Se administrază câte o linguriţă de trei-patru ori pe zi, pe stomacul gol, în caz de astenie şi stări de slăbiciune”, mai spune Elena Badea.

Atenţionări

Trebuie precizat că este contraindicată administrarea preparatelor din rozmarin femeilor insarcinate şi celor care alaptează. O atenţie sporită este recomandată şi în cazul altor categorii de utilizatori, motiv pentru care trebuie să consultaţi un medic înainte de a apela la astfel de terapii. “De exemplu, nu este recomandat uleiul de rozmarin persoanelor care au hipertensiune, nici macar ca adaos pentru baie, deoarece apa calda exacerbează efectul stimulant al componentelor volatile asupra circulaţiei”, ma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.