Ingrediente:
120 g de biscuiti
80 g unt
200 ml de smantana
250 g iaurt grecesc (sau smantana)
25 g zahar pudra
60 g lapte condensat
12 g de gelatina
600 g de piersici
Pentru decorare:
150 ml de smantana
25 g zahar pudra
Mod de preparare:
Zdrobiti biscuitii, adaugati untul topit si amestecati aluatul.
Acoperiti forma de copt cu hartie de copt si asezati si apasati aluatul de biscuiti cu o lingura.
Curatati piersicile, taiati-le in bucati mici si amestecati-le intr-un piure.
Se toarna gelatina in 100 ml de apa si se lasa sa se umfle.
Intre timp, bateti smantana, adaugati zaharul, adaugati iaurtul grecesc, laptele condensat, piureul de piersici si bateti totul bine.
Incalziti gelatina umflata la foc mic si turnati-o in crema de piersici.
Puneti aluatul peste biscuitii din tava si neteziti.
Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider timp de 4 ore.
Dupa acest timp, bateti 150 ml de smantana cu zahar.
Se toarna smantana intr-o punga de patiserie si se decoreaza tortul cu frisca si bucati de piersica.
Sa aveti pofta!
O lata reteta asemanatoare:
Ingrediente:
Aluat:
Oua – 5 buc
Zahar – 5 linguri
Faina – 5 linguri
Crema:
Gelatina – 20 g
Apa – 10 linguri
Branza de vaci – 300 g
Zahar pudra – 5 linguri
Frisca – 250 ml
Piersici – 1 cutie (compot)
Mod de preparare:
Bateti ouale spuma intr-un castron mai adanc cu un tel sau cu un blender.
In cele din urma, adaugati si faina, care trebuie cernuta printr-o sita fina.
Apoi incorporati corespunzator in amestec pentru a crea un aluat neted si semilichid.
Luati farfuria cu voi si tapetati-o cu hartie de copt.
Se toarna aluatul pregatit in el si se coace aproximativ 10-15 minute in cuptor la 170-180 de grade Celsius.
Lasati blatul la cuptor sa se raceasca si incepeti sa pregatiti umplutura de crema.
Mai intai, dizolvati gelatina intr-un castron cu apa si lasati-o sa se umfle.
Apoi puneti branza moale moale intr-un castron mai mare si amestecati impreuna cu zaharul.
Bateti frisca. In cele din urma, combinati cu branza de vaci moale, gelatina si creati o crema solida omogena.
O puteti lasa sa se raceasca o vreme la frigider.
Taiati blatul pregatit si racit in jumatate cu un cutit ascutit si lat pentru a obtine doua blaturi.
Intindeti crema tocmai facuta pe partea inferioara uniform si asezati bucati de piersici din compot pe ea.
Puneti cealalta jumatate a cremei si lasati prajitura sa se raceasca in frigider.
Serviti cu o ceasca de cafea buna, cacao sau ceai.
Daca doriti sa imbunatatiti tortul, este posibil sa turnati glazura de ciocolata pe suprafata sa.
Puteti adauga cateva bucati de piersici ramase la servire.
Va dorim pofta buna!