Un medic japonez în vârstă de 104 ani recomandă aceste 14 sfaturi pentru o viață îndelungată

9444

Shigeaki Hinohara, un doctor japonez în vârstă de 104 ani ne dezvăluie cele mai prețioase sftaturi care ne vor ajuta să avem o viață fericită, sănătoasă și lungă.

1. Urcați scările și renunțați la lift de fiecare dată când aveți ocazia

Doctorul mereu alege să urce scările în defavoarea liftului.

2. Nu crede tot ce îți spune sau recomandă doctorul.

Explorează, citește și cultivă-te.

3. Împărtășește ceea ce știi

Dr. Hinohara oferă 150 de lecții anual în școli și în diferite grupuri de oameni de afaceri etc. El adesea ține lecții despre război și pace. Rețineți că, majoritatea lecțiilor (90 de minute fiecare) se desfășoară în picioare

4. Nu trebuie să vă pensionați.

Dacă vă place ceea ce faceți, nu este nevoie să vă pensionați.

5. Planifică-ți viitorul!

Dacă vrei să te bucuri de viață, trebuie să ai programul încărcat, plin de întâlniri, activități, muncă etc. Dr. Hinohara intenționează să ajungă la Jocurile Olimpice din 2020, de exemplu.

6. Nu fi supraponderal

Dr. Hinohara consumă o lingură de ulei de măsline, suc de portocale și cafea pentru micul dejun. Biscuiți și lapte pentru prânz și orez, pește cu legume pentru cină. Consumă 100 gr de carne macră de două ori pe săptămână.

7. Energia nu vine din somnul lung sau din mesele consistente. Energia vine din starea de bine.

Te vei simți mult mai fericită și mai energică dacă vei renunța la reguli. Fii asemeni copiilor – distrează-te cât poți de mult!

8. Este minunat să trăiți mult

Continuă să te implicit în activitățile cotidiene, fă voluntariat, lucrează 18 ore pe zi, 7 zile pe săptămână și bucură-te de aceste lucruri; de asemenea, de energia momentului, a acestei zile și a vieții tale.

9. Găsește-ți un model

Doctorul, de obicei, se întreabă ce ar fi făcut tatăl său dacă ar fi fost în situația lui.

10. Nu vă faceți griji prea mult, viața este imprevizibilă și plină de incidente

Doctorul a fost deturnat de Armata Roșie comunistă când avea 59 de ani. El a petrecut 4 zile la o temperature de 40 de grade și a fost încătușat pe scaun. El este, de asemenea, uimit cum corpul său a încetinit să se adapteze la lipsuri.

11. Știința nu poate ajuta sau vindeca oameni de una singură.

Shigeaki Hinohara crede în puterea și unicitatea fiecărui individ în parte.

12. Nu fi disperat după bani

Doctorul este mai mult decât conștient de faptul că nu poate lua nimic cu el atunci când va pleca în lumea celor drepți.

13. Durerea este un mister.

Dacă vrei să uiți de durere, încearcă să faci ceva amuzant. Celebrul doctor a descoperit că muzica și animalele te pot ajuta cu adevărat să scapi de durere sau măcar să o faci mai suportabilă.

14. Fii inspirat

Trebuie să găsești o inspirație pentru a te motiva. De exemplu, doctorul găsește motivație în poemul „Abt Vogler” de Robert Browning.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.