Chec aperitiv pufos cu șuncă, măsline, ardei și cașcaval, o bunătate care ne ajută să reciclăm toate resturile de prin frigider: mezeluri, branzeturi, legume. Este delicios, ușor de făcut si arată foarte bine.
Această retetă merită incercată pentru că prepararea nu durează mai mult de 10 minute.
Ingrediente necesare:
4 ouă, 300 g șuncă, 100 g măsline negre, 200 g făină, 200 ml lapte, 200 g cașcaval ras, 1 ardei roșu, 5 g praf de copt, 3 linguri ulei, 1 legătură pătrunjel, sare și piper, după gust.
Mod de preparare:
– Amestecăm făina și praful de copt într-un bol.
– Separat, într-un bol mare, batem ouăle până obținem o spumă, apoi turnăm laptele și făina și amestecăm până la omogenizare. Punem compoziția deoparte.
– Tocăm mărunt măslinele, pătrunjelul, șunca, ardeiul și le adăugăm în compoziția pusă deoparte. Punem și cașcavalul ras, sare și piper, ulei și amestecăm foarte bine.
– Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și transferăm amestecul în tavă.
– Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem checul timp de 40-45 de minute, depinde de cuptor.
– Lăsăm checul să se răcească un pic înainte de servire.
Pofta buna!