Cornulețe fragede cu rahat din aluat cu unt sau untură

30134

Cornulete fragede cu rahat – cornulete vanilate si aromate, fragede de se topesc in gura. Din acelasi aluat cu unt sau untura se pot face si cornulete cu gem, cornulete cu nuca sau cornulete cu mac.

Din cantitatile de mai jos am obtinut 48 de cornulete fragede cu rahat. Aluatul fraged se poate face cu unt sau untura de casa (vedeti in caseta de ingrediente).

Timp de preparare
25 minute
Timp de gatire
15 minute
Timp Total
40 minute

Portii: 48 buc cornulete fragede cu rahat
Ingrediente
550 g faina
350 g unt cu min. 80% grasime sau 245 g untura de porc
150 g zahar pudra
2 galbenusuri
optional 1-2 linguri apa rece (daca nu se leaga aluatul – depinde de faina)
sare
vanilie
coaja de lamaie
250 g rahat
zahar pudra vanilata pentru pudrat

PREPARARE ALUAT CU UNT SAU UNTURA PENTRU CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT

Pentru aluat se pun intr-un bol: untul rece taiat bucatele (sau untura), faina, se adauga galbenusurile si zaharul pudra, sarea, vanilia si coaja de lamaie. Se framanta cateva secunde (NU mult!) un aluat omogen fie cu mana, fie cu ajutorul unui mixer adecvat. Daca aluatul nu se leaga puteti adauga treptat 1-2 linguri de apa foarte rece. Unele fainuri absorb mai multa umiditate decat altele. Untul trebuie sa se incorporeze bine de tot in aluat. Dupa aceea aluatul se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 de minute la odihna, la loc racoros (camara). Daca-l puneti la frigider se va face tare ca piatra si va trebui sa asteptati sa se inmoaie din nou.

Aluat fraged pentru cornulete

Portionare si modelare cornulete fragede cu rahat

Se taie marunt rahatul, cel mai simplu pe un tocator presarat din abundenta cu zahar pudra, (ca sa nu se lipeasca de cutit).

Aluatul se imparte in 3 portii. Se ia o portie (restul se mai lasa in folie) si se intinde in forma de cerc, astfel incat cercul sa aiba un diametru de circa 30-35 cm. Cu o rola sau un cutit se taie in jumatate, apoi in sferturi, apoi in optimi si in final fiecare optime se mai taie in doua, deci se vor obtine 16 triunghiuri.

Pe fiecare triunghi se aseaza o bucatica de rahat.

Cornuletele se ruleaza de la baza la varf si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, astfel incat varful sa fie chiar dedesubt.

COACERE CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT

Cornuletele fragede cu rahat se coc 15 minute la 170° C, in cuptorul preincins (treapta medie la cele cu gaz). Dupa ce se scot din tava se pun direct intr-un bol si se presara cu mult zahar pudra.

Cornurile trebuie sa fie fierbinti, altfel zaharul nu se lipeste de ele.

Aceste cornulete fragede cu rahat sunt delicioase si rezista bine in timp (peste 7 zile). Sunt practice pentru ca pot fi preparate in avans si sunt usor transportabile la serviciu, scoala sau in excursii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.