Cum faci cele mai bune gogoși cu iaurt grecesc. Ingredientul care pur și simplu le transformă

1307

Gogoșile cu iaurt grecesc se numără printre cele mai simple, dar delicioase deserturi pe care le poți prepara în casă.

Sunt un adevărat răsfăț, având în vedere că vor ieși extrem de pufoase. Ingredientul secret le ajută să crească și să își mențină o textură deosebită. Iată cum le vei prepara!

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 30 min

INGREDIENTE
100 g făină
1 iaurt grecesc
2 linguri zahăr
100 g zahăr pentru pudrat
1 linguriță praf de copt
1 ou
1 pahar de ulei pentru prăjit
răzătură de lămâie sau portocale

Cum se fac gogoșile cu iaurt grecesc
Se amestecă bine oul cu zahărul, făina și praful de copt.

Se adaugă iaurtul și se omogenizează. Se adaugă și răzătura de lămâie sau portocale.

Se obține un aluat dens, ca o cremă. Se lasă la frigider timp de 15 minute.

Se încinge uleiul la foc mediu.

Cu ajutorul unei linguri/lingurițe se formează mingiuțe de aluat ce se prăjesc în uleiul încins. Gogoșile cu iaurt grecesc sunt gata când sunt maro-aurii și se ridică la suprafață.

Se scot cu ajutorul unei spumiere și se pun pe hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul în exces.

Gogoșile se dau prin zahăr tos sau pudră când sunt calde. Cine preferă poate amesteca zahărul cu puțină scorțișoară.

Gogoșile se vor consuma în aceeași zi în care sunt preparate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.