Prăjitura „2 căni”, rețeta cu care nu dai greș!

559

Ai poftă de ceva dulce, rapid și ușor de făcut? Prăjitura 2 căni este cea mai bună alegere!

Fie că prăjiturile sunt sau nu punctul tău forte în bucătărie, această rețetă te va scoate din pas dacă ai musafiri, dacă vrei să pregătești ceva special pentru familia ta sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou!

Ingrediente:

  • 2 căni făină
  • 2 căni zahăr pudră
  • 2 căni nucă măcinată sau mac
  • 2 ouă
  • 2 căni (500 ml) lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare pentru prăjitura 2 căni

Amestecăm toate ingredientele într-un vas, apoi punem într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o putem presăra cu zahăr pudră.

Dacă se dorește se poate prepara și o glazură din ciocolată absolut delicioasă.

Ingrediente glazură:

 120 g ciocolata

80 ml smantana pentru frisca

1 lingura unt un praf sare

  1. Incalzeste smantana pentru frisca la foc mediu pana cand sta sa dea in clocot.
  2. Toarn-o apoi peste ciocolata tocata cat mai marunt si las-o deoparte pentru 2 minute.
  3. Amesteca usor compozitia pana ce se omogenizeaza, apoi incorporeaza untul la temperatura camerei. Foloseşte o ciocolată cu un procent de minim 50% al masei de cacao, însă nu mai mare de 70%, căci glazura poate ieşi prea amară. Alternativ, poţi folosi ciocolată cu lapte, daca cea neagra nu îţi place, dar culoarea nu va fi la fel de intensa.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.