Pentru o tava patrata cu latura de 20 cm
- 2 oua
- 150 g zahar pudra
- 45 g unt
- 30 ml ulei
- 75 ml lapte
- 135 g faina
- 2 lingurite praf de copt (rase)
- un varf de lingurita sare
- un plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar brun sau putina scortisoara pudra
- 3 mere potrivite ca marime/poti folosi si alte fructe
- Preparare Prajitura olandeza cu mere
Preparare Prajitura olandeza cu mere
Pentru o tava mai mare dubleaza ingredientele.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Topeste untul impreuna cu uleiul si lasa-le la racit.
Curata merele de coaja apoi taie-le cubulete.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat, pentru 5 minute.
Toarna in fir subtire gasimea racita, mixand continuu.
Adauga la fel si laptele.
La final pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si mixeaza putin, pana la omogenizare.
Pregateste tava si pune hartie pentru copt.
Toarna compozitia pentru prajitura olandeza cu mere. Va fi doar o idee mai subtire decat cea pentru chec.
Distribuie uniform cubuletele de mere, apoi presara zahar brun sau scortisoara – eu nu prea-s fan scortisoara, asa ca am ales zaharul brun.
Daca vezi ca-s prea multe mere (depinde de dimensiunea lor) si nu mai ai unde le pune, nu le mai pune
Coace prajitura pe treapta 2, pentru 10 minute la 200 grade, apoi coboara temperatura la 180 grade si mai coace pentru inca 20-25 minute, pana cand s-a rumenit frumos – eu am mai copt-o 23 minute.
Scoate-o si las-o sa se racoreasca, apoi serveste-o fie pudrata cu zahar pudra fie cu un strat de frisca naturala.