Cum faci prăjitura fără coacere, în glazura cremoasă de ciocolată
Ingrediente necesare:
800 g biscuiti
Pentru crema de interior:
- 200 g zahar
- 60 g cacao
- 240 ml apa
- 150 g unt
- esenta de vanilie
Pentru glazura:
- 120 ml frisca lichida
- 120 g ciocolata amaruie
Pentru decor
- bombonele colorate
Cum o prepari:
Pe foc se pun zaharul si cacaua, se amesteca si apoi se toarna treptat apa.
Se lasa la fiert aproximativ 7-8 minute, pana se formeaza un sirop mai gros, apoi se trage vasul de pe foc, se pune esenta, se amesteca si se lasa la racit.
Intre timp, untul se bate spuma, apoi se amesteca usor cu siropul de ciocolata, pana la epuizarea acestuia.
Biscuitii se asaza intr-un vas care nu se lipeste, alternativ cu crema de ciocolata.
Se acopera cu folie de plastic .si se lasa la frigider o ora.Pentru glazura, se fierbe frisca, se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca si se toarna apoi peste prajitura cu biscuiti, scoasa de la frigider. Se mai lasa la rece trei ore.Se decoreaza cu bombonele colorate.
Poftă bună!