Prăjitură Kinder Bueno – Prăjitură cremoasă și delicioasă, extra delicioasă

2623

Rețetă de nota 10 – Prăjitură Kinde Bueno – Prăjitură cremoasă și delicioasă, extra delicioasă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
  • Jumătate pachet praf de copt
  • 200 g alune nesărate
  • 250 g Nutella

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenușuri
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 linguri făină
  • 100 g ciocolată
  • 150 g unt
  • 3 linguri zahăr pudră

Alte ingrediente necesare:

  • 360 g biscuiți simpli
  • 300 ml lapte călduț
  • 200 ml frișcă lichidă
  • Jumătate pliculeț întăritor frișcă
  • 100 g ciocolată

Mod de preparare:

Pentru blat, batem spumă tare albușurile împreună cu zahărul. Încorporăm și uleiul și făina amestecată cu praful de copt și cu pesmet, folosind o spatulă.

Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Într-o tigaie uscată, prăjim un pic alunele tocate mărunt. După ce s-a copt , ungem blatul cu un strat de Nutella peste care presărăm alunele.

Peste stratul de Nutella și alune așezăm un strat de biscuiți. Stropim stratul de biscuiți cu lapte călduț ca să se înmoaie.

Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu făina și cu gălbenușurile, până la omogenizare. Turnăm și 100 ml de lapte, amestecând continuu. Punem pe foc 400 ml de lapte și când începe să fiarbă adăugăm amestecul de budincă și făină.

Amestecăm continuu până se îngroașă, după care lăsăm să se răcorească până ajunge la temperatura camerei.

Separat, mixăm spumă untul împreună cu zahărul, după care încorporăm și budinca, lingură cu lingură. Împărțim crema astfel obținută în două. Amestecăm o parte cu ciocolata topită.

Peste stratul de biscuiți din tavă întindem crema simplă. Așezăm încă un strat de biscuiți, îi stropim cu lapte cald și întindem uniform crema cu ciocolată.

Batem spumă tare frișca lichidă, adăugând și întăritorul, după care întindem frișca peste crema de ciocolată.

Decorăm cu ciocolata răzuită și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.