Șnițele de pui fragede și gustoase – Aveți nevoie de 700g piept de pui, 200g smântână, 4 linguri muștar, 2 căței de usturoi, 150g cașcaval și…
Ingrediente necesare:
- 600-700 g piept de pui, porționat în felii subțiri
- Sare, piper
Ingrediente necesare pentru marinadă:
- 200 g smântână
- 3-4 linguri muștar
- 2 căței usturoi
- Zeamă de lămâie
Alte ingrediente necesare:
- Pesmet
- Unt
- 150 g cașcaval sau brânză gouda (dată pe răzătoarea mică)
Mod de preparare:
Spălăm, uscăm și frăgezim feliile de carne. Condimentăm cu sare și piper.
Într-un bol, amestecăm ingredientele pentru marinadă după care o turnăm peste bucățile de pui. Lăsăm carnea la marinat pentru minim o oră.
Amestecăm pesmetul cu cașcavalul (sau gouda) și dăm fiecare bucată de carne prin acest amestec. Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pe fiecare șnițel punem o felie subțire de unt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute.
La jumătate timpului, întoarcem șnițelele pe cealaltă parte, cu mare grijă. Servim cu garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!