Tocană de ardei copți ca la Durău

8992

Daca pregatesti aceasta tocana de ardei copti o sa-ti lingi degetele si-o sa ma pomenesti.

Ingrediente

  • 40 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 10 ardei kapia copti
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml suc de rosii cu pulpa (eu am avut facut in casa) – daca nu ai, pune 2-3 rosii mari curatate de coaja si tocate marunt.
  • 2 catei usturoi
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • 150 g branza burduf (merg si 200 g)
  • piper
  • sare
  • o foaie mica dafin

    Mod de preparare tocana de ardei copti

    Pregateste o tigaie/cratita groasa si incinge uleiul impreuna cu untul. Pune ceapa tocata si usturoiul taiat felii  si las-o pana se aureste usor.

    Pune sucul de rosii si 50 ml din zeama lasata de ardeii copti (daca nu ai, pune apa) lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Adauga ardeii copti curatati de seminte si cotor si taiati fasii si foaia de dafin. Pune capac si lasa la foc mic pentru 10 minute.  Ia capacul si adauga smantana.

    Omogenizeaza si pune putina sare. Ai grija ca-i sarata si branza buduf, asa ca pui doar putin.

    Presara branza burduf, amesteca usor, presara patrunjel, pune capac si lassa pentru 10 minute.

    Bun? E putin spus.

    Merge de minune cu mamaliga sau cu paine proaspata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.