Ingrediente aluat cornuri moi
500-550 g faina alba
un plic drojdie uscata (dr oetker folosesc eu)
2 linguri miere
250 ml lapte
50 g unt
1/2 lingurita sare (daca le faceti dulci, puneti mai putina sare)
Umplutura poate varia
Eu am pus crema de ciocolatapentru uns – un ou
Mod de preparare cornuri moi
Pune intr-un bol drojdia cu 50 ml apa calduta si 2 linguri faina.
Amesteca si lasa 15 minute la loc caldut.
Amesteca intr-un ibric laptele, cu mierea si pune pe foc sa se incalzeasca usor, usor. Pune si untul in laptele caldut si-amesteca sa se topeasca.
Intr-un bol mai mare pune faina, sarea si toarna laptele. Adauga drojdia si omogenizeaza. Framanta cu mana, apoi rastoarna aluatul pe blatul de lucru infainat.
Framanta cel putin! 10 minute si adauga faina, putin cate putin, daca este cazul. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu fie nici tare, nici lipicios.
Are o textura deosebita! Se desprinde-n fasiute cand intindeti de el (vezi foto).
Dupa ce-ati framantat (10-15 minute, da? ), puneti aluatul in bol, acoperiti vasul si lasati la dospit 50-60 minute.
Luati jumatate din aluat, adunati-l intr-o bila rotunda si intindeti cu sucitorul intr-o foaie nici groasa nici subtire. Taiati cu-n cutit subtire si-mpartiti in triunghiuri.
Puneti la baza triunghiului o lingurita de umplutura (eu am pus ciocolata) treceti aluatul usor peste umplutura apasand pe laterale, sa nu iasa la copt, trageti de varful triunghiului usor, apoi rulati.
Asezati cornurile in tava in care ati pus hartie de copt (daca-i buna tava nici nu-i necesar, eu in a doua tava n-am mai pus)
Ungeti cu ou batut si coaceti la 175 grade, pe treapta din mijloc, pana se rumenesc frumos.
Procedati la fel cu restul de aluat.