UNGUENTUL DE GĂLBENELE – Leac strămoșesc pentru tratarea diverselor afecțiuni

1353

Unguentul de gălbenele are acțiune antiinflamatoare, cicatrizantă (fiind foarte bună în tratarea eczemelor, hemoroizilor și a acneei).

Gălbenelele sunt indicate în ulceraţii, eczeme, gastrite, ulcer gastric, ulcer duodenal, inflamaţii ale colonului, colecistită, boli hepato-biliare, hemoroizi, dereglări menstruale, dismenoree, micoze, vaginite, infecţii urinare, cistite, cancer.

Beneficii

Calmează arsuri
Tratează negi
Tratează acneea
Benefic pentru sistemul digestiv
Tratează hemoroizii
Vindecă vergeturile

Mod de preparare

Există numeroase afecțiuni pentru care unguentul de gălbenele poate fi utilizat. Deseori în comerț, găsim o sumedenie de diferite creme de gălbenele, cu diferite alte ingrediente. Există și posibilitatea de a produce această cremă acasă, deoarece procedeul este unul relativ simplu, iar avantajul este că putem adăuga alte plante sau uleiuri după plac.

În principiu, se vor folosi:

7 linguri de unt
3 linguri de flori de gălbenele proaspăt culese (nu uscate)
1 linguriță de miere zaharisită
1 linguriță ceară de albine
Pe lângă acestea, se mai pot adăuga diferite ingrediente cu scop medicinal în funcție de afecțiunea pentru care se va folosi crema.

Vergeturi tratate cu gălbenele

Vergeturile apar cel mai des în urma sarcinii, dar și din cauza unor variații bruște în greutate sau a anumitor factori ereditari. Deși nu există un remediu sigur și definitiv pentru acestea, crema de gălbenele funcționează pentru anumite persoane.

Datorită accesibilității acestor unguente, este indicat încercarea unui tratament complet cu creme care conțin gălbenele. Totodată, pentru tratarea vergeturilor, este recomandată o alimentație sănătoasă și un aport suficient de vitamine (A, C, E si Zinc).

Tratarea arsurilor

Pentru arsurile ușoare sau cele cauzate de soare, din nou este o idee foarte bună, recomandată de numeroși specialiști, să apelăm la o cremă pe bază de gălbenele. Aceasta cicatrizează și hidratează pielea rapid, iar ea va rămâne un filtru natural contra radiațiilor solare.

Chiar și pentru arsurile serioase la nivelul pielii, această cremă va avea un efect benefic și va grăbi considerabil procesul de vindecare, care poate fi îndelungat în aceste cazuri.

Tratarea hemoroizilor

Un popular remediu natural pentru hemoroizi este unguentul de gălbenele în combinație cu ceaiul de gălbenele. Având în vedere că hemoroizii pot fi extrem de durerosi, iar aceștia apar extern cât și intern, beneficiile unei creme de gălbenele sunt foarte eficiente.

Aplicarea acesteia în mod regulat, va îmbunătăți considerabil această afecțiune, datorită proprietăților anti-inflamatoare pe care le are. Ceaiul de gălbenele ajută la curățarea colonului dar și a vezicii urinare. Astfel, gălbenelele se dovedesc a fi salvatoare pentru afecțiuni precum hemoroizii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.